fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

  • Étrendtanácsadás
  • Rólam
  • Kapcsolat
  • Egyéb kategória

    Gyömbéres rebarbarás almakompót

    rebarbarakompot2_fin.jpg

    A rebarbara hálás alany lenne pikáns mártásokhoz, csatnikhoz, a leggyakrabban mégis süteményekbe sütik, klasszikusan vaníliás krémben, vagy eperrel házasítva fordul elő. Mivel szuper vitaminpótlást jelent (a tavaszi szezonján kívül időnként ősszel is kapható a piacon), kísérleteztem vele egy kicsit, hogy a babáknak cukor és felnőttekre szabott összetevők nélkül is fogyasztható legyen. Alighanem ez a legegyszerűbb kompót.

    Gyömbéres rebarbarás almakompót

    Hozzávalók:
    • 1 szál rebarbara (nagyjából 20 dkg)
    • 50 gramm mazsola
    • egy körömnyi gyömbér 
    • 2 darab édes alma (kb 40 dkg)
    • Hozzácsaphatunk még egy érett banánt, ha tartalmasabb uzsonnát szeretnénk

    Elkészítés:

    A mazsolát beáztatom, a gyömbért apróra vágom, vagy lereszelem. A rebarbarát felteszem főni a gyömbérrel, és amikor puhulni kezd, az almát is hozzéteszem. Ha megpárolódtak,  leveszem a tűzről és még melegen hozzákeverem a mazsolát, hogy az édességét hozzáadja.

    Ha ehetőre hűlt, a banánt felkarikázom, és egy tálkában ráforgatom a kompótot.

    Dénes Dóra

    Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó és receptfejlesztő. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző étrendi szükségletek összehangolása családon belül.

    Étrend tanácsadás

    Étrend tanácsadás

    Reform ételek, fura alapanyagok az élelmiszerlistádon - segítek, hogy ne korlátozást, hanem lehetőségeket és örömöt hozzanak neked és a családodnak. Ha egészségügyi okokból, családtagod miatt, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

    @edespofablog

    Followers