fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

 • Étrendtanácsadás
 • Rólam
 • Kapcsolat
 • Egyéb kategória

  Kreatív rizspótló: karfiolgyöngy

  karfiolgyongy2_fin.jpg

  – Anya, mit csinálsz a fehér brokkolival?

  – Ledarálom, megpárolom, köret lesz belőle. Olyan ételekhez ehetjük, amikhez rizst szoktunk, vagy kölest, vagy hajdinát.

  – Miért? 

  – Hát csak úgy, mókából.

  Hozzávalók 2 adaghoz:

  20 dkg karfiol

  valamennyi só és kókuszzsír, és ha igény van rá, zöldfűszer apróra vágva

  Elkészítés:

  A karfiolt rózsáira szedem és apróra darálom. Kókuszzsíron megpirítom, majd további 5 percig kisebb lángon puhítom. Ha továbbra is ress, a lángot elzárva fedő alatt tovább lehet puhítani. A végén még megszórhatom  tetszőleges zöldfűszerrel – jól megvan a tárkonnyal, snidlinggel, petrezselyemmel, kaporral, zsályával, csomborral.

  Dénes Dóra

  Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozás tanácsadó, természetgyógyász, fitoterapeuta. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző igények összehangolása családon belül.

  Étrend tanácsadás

  Étrend tanácsadás

  Reform ételek, fura alapanyagok az élelmiszerlistádon - segítek, hogy ne korlátozást, hanem lehetőségeket és örömöt hozzanak neked és a családodnak. Ha egészségügyi okokból, családtagod miatt, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

  Étrend tanácsadás

  Reform ételek, fura alapanyagok az élelmiszerlistádon – segítek, hogy ne korlátozást, hanem lehetőségeket és örömöt hozzanak neked és a családodnak. Ha egészségügyi okokból, családtagod miatt, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám. 

  @edespofablog

  Followers