fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

  • Étkezési tanácsadás
  • Rólam
  • Kapcsolat
  • Bőséget az újévre!Egyéb kategória

    Útravaló babakaják: batátás vöröslencse

    Több klasszikus hibát elkövettem már, amikor a hozzátáplálás időszakában utazásra készítettem babaételt. Tudtam, hogy alma, vagy körtepürét nem érdemes csomagolni, mert levet ereszt, és oxidálódik, de azért bepróbálkoztam a barnulás királyaival, a banánnal és avokádóval együtt. Gondoltam, egy kevés, hozzáadott citrom majd kordában tartja őket, de egy néhány órás autóút alatt beadták a kulcsot.

    Vittem már céklapürét babás túrára, hogy majd a Nagybörzsöny lágy ölén, Kóspallag és Törökmező közt egy kidőlt fatörzsre telepedve remek ebéd lesz.

    Valóban páratlan ötlet egy mocorgó 7 hónaposba félig guggolva, görnyedten lapátolni a létező legerősebben színező pürét.

    És vittem már spenótfőzeléket nyúlhússal az ősz végi mátrai túránkra, ami hidegen, egy erdei lócán nem annyira sikeres, mint a vasárnapi ebédről megmaradt harcsapaprikás, amiben másnap reggel már megáll a kanál. Az ez után következő úti élelmeim már kezdték az átgondoltság jeleit mutatni, mint például ez az egyszerű fogás is.

    Az édesburgonya és a vöröslencse külön-külön is jolly joker. Az előbbi nyersen eltartható, elkészítve hidegen, melegen is finom, fűszerigénye sincs igazából. A vöröslencse is könnyű alapanyag. Ha idegen konyhában főzünk, a száraz hüvelyesekkel van a legkevesebb macera, de azok közül csak a vöröslencse ajánlott 8 hónapos kortól, a többinek várnia kell a sorára.

    Útravaló babakaják: batátás vöröslencse

    Hozzávalók 2 adaghoz:
    • 10 dkg száraz vöröslencse
    • ½ batáta
    • 1 babérlevél

    Elkészítés:

    Az édesburgonyát megtisztítom, felkockázom, a vöröslencsét megmosom, lecsöpögtetem. Ha nem áztattam elkészítés előtt, akkor először a vöröslencsét teszem fel főni a babérlevéllel, majd a felkockázott batátát, hogy végül együtt puhuljanak meg.

    Tipp

    Egy hámozott paradicsomot hozzápárolhatunk, ha gazdagítani szeretnénk az ízét.

    Dénes Dóra

    Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozás tanácsadó, természetgyógyász, fitoterapeuta. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző igények összehangolása családon belül.

    Étrend tanácsadás

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám. 

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

    @edespofablog

    Followers