fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

 • Étrendtanácsadás
 • Rólam
 • Kapcsolat
 • Egyéb kategóriaFinom és főzelék

  Útravaló babakaják: mentás paradicsomos répapüré

  paradicsomosrepa2_fin-2.jpg

  Lesunnyadt a nap

  Feljöttek azok a narancsszínű felhők

  A hattyúk mennek vacsorázni

  Hamarosan leesteledik.

  A balatoni naplementéknek ez az egyedülállóan lírai megfogalmazása azért kívánkozik ide, mert kedvenc házi költőmnek a narancs felhős alkonyat színei jutottak eszébe a paradicsomos répapürét meglátva, bár sajnos erről újabb szabadvers nem született.

  Balatoni sétáink fontos eleme az útszélekre hullott levelek, bogyók, és mindenféle szürreális termés gyűjtése, eközben derült ki számomra, a vadon termő menta népszerű csemege. Szelíd változatát már a hozzátáplálás időszakában több gyerekételbe belekíséreltem, főleg cukkinis, zöldborsós pürékbe. A pardicsomos répapürébe is ötletszerűen tettem bele, és működött. A 8.-9. hónaptól már adható. Időnként újra visszatérünk erre a pürére köretként húsokhoz, fasírtokhoz. Ez a babaétel hidegen, melegen is jó, nem kényes, utazásokhoz is praktikus.

  Mentás paradicsomos répapüré

  Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • Egy kis friss menta

  Elkészítés:

  A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, párolóedényben megpuhítom. A paradicsomot forró vízbe mártva megtisztítom a héjától, felkockázom, és a répához keverem, mielőbb az teljesen megpuhulna. Turmixolom, fűszerezem.

  További útravalók: 

  Batátás vöröslencse

  Dénes Dóra

  Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó és receptfejlesztő. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző étrendi szükségletek összehangolása családon belül.

  Étrend tanácsadás

  Étrend tanácsadás

  Reform ételek, fura alapanyagok az élelmiszerlistádon - segítek, hogy ne korlátozást, hanem lehetőségeket és örömöt hozzanak neked és a családodnak. Ha egészségügyi okokból, családtagod miatt, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

  Étrend tanácsadás

  Reform ételek, fura alapanyagok az élelmiszerlistádon – segítek, hogy ne korlátozást, hanem lehetőségeket és örömöt hozzanak neked és a családodnak. Ha egészségügyi okokból, családtagod miatt, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám. 

  @edespofablog

  Followers