fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

  • Étkezési tanácsadás
  • Rólam
  • Kapcsolat
  • A hét színe: lila Babakonyha télen is színesen Egyéb kategóriaK-betűsök szerethetően

    Gesztenyés pulykafasírt almás narancsos lilakáposztával

    gsztenyesfasirt2.jpg

    Ez valami egészséges kaja? – kérdezte a szomszédunk, amikor az ablakba tettem fotózni legújabb találmányomat. Az egészséges szó olyan hangsúlyt kapott, mintha halványkék vászoncipőben küldenénk a gyereket tanyatáborba. Erre az ételre igaz lehet mindaz, amit az “egészséges” hangsúlya kifejezett, de mivel óvodás kor előtt még kevesen igénylik az összetevők elemzését, elég csak az ízhatásra koncentrálni. Azzal pedig átment a szűrőn.

    Ezt a kombót a hozzátáplálás idején, a 7-8. hónapban készítettem először, és másfél éves korig vissza-visszatérő fogás volt. A fasírtokból többet is szoktam készíteni, hogy lefagyaszthatók, és uzsonnaként, vagy úti falatként elővehetők legyenek.

    Gesztenyés pulykafasírt meggyes lilakáposztával

    Hozzávalók:
    Kb 10 db fasírthoz:
    • 20 dkg darált pulykacomb
    • 1/2 csomag (125 g-nak a fele) főtt, darált gesztenye, vagy natúr gesztenyemassza
    • Hozzátápláláskori fűszerek: pici kakukkfű, vagy szárított zsálya
    • 10-11. hónap után: pici só, csipet fahéj, késhegynyi koriander vagy garam masala
    • 2 adag káposztapüréhez:
    • 40 dkg lilakáposzta
    • 1 db kisebb alma
    • ½ narancs kifacsart leve 
    • 1 tk olaj (pl repce) a dinszteléshez

    Elkészítés:

    A sütőt 170 fokra melegítem.

    A lilakáposztát megtisztítom, felaprítom, és olajon serpenyőben felteszem dinsztelni.

    A pulykahúst, a gesztenyét és a fűszereket összedolgozom, és vizes kézzel apró fasirtokat formázok. A sütőpapirt kicsit beolajozom, és a fasírtokat 20 perc alatt megsütöm.

    Amíg a fasírt sül, folytatom a káposztát. Amikor puhulni kezd, hozzáadom a feldarabolt almát. Ha már minden összetevő megfelelően puha, egy kis frissen facsart narancslé hozzáadásával lepürésítem.

    Dénes Dóra

    Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozás tanácsadó, természetgyógyász, fitoterapeuta. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző igények összehangolása családon belül.

    Étrend tanácsadás

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám. 

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

    @edespofablog

    Followers