fbpx

Funkcionális gyerekétkeztetés szívvel lélekkel

Dénes Dóra családi konyhája

  • Étkezési tanácsadás
  • Rólam
  • Kapcsolat
  • Egyéb kategóriaGombócból is sok

    Vedd már a cipőd, indulunk! – SOS gesztenyegolyó

    gesztenyegolyo.jpg

    Az elmúlt években a streetfoodról szólt a gasztroközélet. Ha már menet közben enni menő, akkor a játszótéri streetfoodot is érdemes fejlesztgetni. Már csak azért is, mert ahogy látom, a magyar gyerek a homokozó szélén, vagy a mászóka melletti padon uzsonnázik. Ez részben a békés együttélést szolgálja, mert így nem kell idő előtt lerimánkodni a dzsungelhídról őt tomboló dackorszakában, közben az elvesztegetett kalóriákat is azonnal pótolni lehet. Erre jó többek közt ez, az amőbai egyszerűségű, mindössze három összetevőből álló playground food.

    Nem jó érzés azt látni, amikor egy két év körüli kislány a kezében egy rózsaszín cukorfondantos fánkkal hintázik, közben az anyja csokipudingot ügyeskedik a szájába, amikor a hinta előre lendül.

    Mindezt 11-kor, amiből sejthető, hogy a reggelije nem volt tartalmas, ebédre viszont nem valószínű, hogy megéhezik. És az sem jó érzés, hogy ezt látva a környező gyerekek, beleértve a sajátodat is, rózsaszín fánkot enne, miközben a gyümölcsök mellett kampányolsz.

    Amennyi idő alatt eltoljuk a babakocsit a sarki pékségig fánkért, majd sorban állunk a kisboltban a csokipudingért, össze lehet dobni egy nagyon egyszerű snacket. És érdemes kínálásra alkalmas mennyiséggel érkezni, mert mindig szétkapják.

    SOS gesztenyegolyó

    Hozzávalók (a több, mint eléghez):
    • 1 doboz (125 gramm) mirelit gesztenyemassza, vagy darált gesztenye
    • 1 csomag (100 gramm) kókuszreszelék, vagy kókuszliszt
    • 1 db alma
    • Lehetséges fűszerek: kardamom, fahéj

    Elkészítés:

    A sütöt 170 fokra fűtöm. A kókuszreszeléket finomra darálom, az almát megtisztítom, hámozom, és kislyukú reszelőn lereszelem. Hozzádobom a gesztenyét is, kézzel összegyúrom, kis golyókat formázok, és sütőpapíron 10 perc alatt kisütöm.

    Dénes Dóra

    Dénes Dóra vagyok, funkcionális táplálkozás tanácsadó, természetgyógyász, fitoterapeuta. Érdeklődésem középpontjában a gyógyító étrendek és tápanyagok állnak, a gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül, és a különböző igények összehangolása családon belül.

    Étrend tanácsadás

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám. 

    Étkezési tanácsadás

    Megújult menütervező koncepciómmal időt spórolok, hogy egészséges, változatos ételeket tudj főzni a sűrű mindennapokban. Ha az egészségbeli okból, vagy babavárás, szoptatás, hozzátáplálás miatt nagy elhatározásra jutottál, számíthatsz rám.

    @edespofablog

    Followers